Social

#salarii #cheltuieli #buget

Economii salariale in 2009, disponibilizari in 2010

Concediul fara plata pentru cei 1,4 milioane de bugetari nu va rezolva problemele cheltuielilor excesive ale statului. In 2010, vor incepe disponibilizarile.

In urma celor 10 zile libere fara plata pentru bugetari, Guvernul spera sa adune 0,3% din Produsul Intern Brut, circa 357 milioane de euro. Acesti bani nu sunt nici pe departe de ajuns pentru a redresa situatia bugetara.

Discutiile cu FMI au convins Executivul ca singura solutia pentru reducerea cu 0,66% din PIB a cheltuielilor cu personalul din sectorul public sunt disponibilizarile.

Gheorghe Pogea nu a dat o cifra exacta a bugetarilorcare vor ramane fara loc de munca. "Nu discutam despre 1.000-2.000 de persoane, va fi un numar mare de disponibilizari ", a spus Ministrul Finantelor, citat de Gandul.

Unele institutii publice vor fi restrcturate chiar din acest an: agentiile guvernamentale si cele care se autofinanteaza. In prima versiune a raportului de monitorizare s-a facut referire la concedierea a 10% din personalul din sectorul public, astfel incat numarul disponibilizatilor ar putea depasi 100.000.

 

  •   2009-08-12
  •  

Articol scris de

C.R.

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.