Social

# eclipsa totala soare #eclipsa soare #eclipsa

Totul despre eclipsa totala de soare din 21 august

Luni, 21 august, are loc un fenomen astronomic foarte rar: eclipsa totala de soare. Expertii NASA avertizeaza ca aceasta poate fi foarte periculoasa pentru sanatate daca este privita fara ochelari speciali.

Eclipsa de luni, 21 august, va fi observata prima data din Oregon, incepand cu ora Romaniei, 19.05, va atinge puntul maxim – acoperirea totala a soarelui, la ora Romaniei 20.18. Ultimul stat al SUA care va vedea punctul maxim al eclipsei totale va fi Carolina de Sud, la ora  Romaniei, 21.47.

Astfel recomandările NASA pentru ”Cum urmareşti eclipsa totala de Soare” sunt urmatoarele:

- inspecteaza filtrul solar inainte de utilizarea lor. Ai grija ca acestia sa nu fie zgariati sau deteriorati

- citeste cu atentie instructiunile de folosire

- acopera-ti ochii cu ochelarii inainte de a privi spre soare

- scoate filtrul doar dupa ce nu te mai uiti la soare si nu in timp ce privesti eclipsa

- nu privi soare printr-o camera foto, telescop, binoclu sau alt dispozitiv optic in timp ce folosesti ochelarii de eclipsa - radiatiile solare pot afecta ochiul deoarece se deterioreaza filtrul

- persoanele care poarta ochelari trebuie sa ii pastreze la ochi si sa aplice ochelarii de eclipsa peste acestia

Eclipsa va fi vizibilă în unele părţi din Europa. Va fi vizibilă seara sau la apus în Islanda, Scoţia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Spania şi Portugalia. Totodată, va fi prima eclipsă totală de Soare care va trece peste Statele Unite ale Americii în secolul curent, scrie Descoperă. In Romania, eclipsa totala de soare nu va fi vizibila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea