Social

#spitalizare #durata spitalizare #costuri spitalizare #cheltuieli spitalicesti

Durata medie de spitalizare va fi redusa in cazul unor boli

Secretarul de stat Vasile Cepoi a anuntat, marti, ca Ministerul Sanatatii va reduce durata medie de spitalizare pentru unele boli si valoarea costurilor pe caz rezolvat.

Evaluarea cheltuielilor din unitatile spitalicesti urmeaza sa se faca pe baza recomandarilor expertilor institutului NICE din Marea Britanie.

"Este vorba despre reducerea duratelor medii de spitalizare pentru anumite afectiuni, ca de exemplu cazuri de chiuretaj de diagnostic sau histeroscopie de diagnostic, dezvoltarea asa-numitelor stenturi farmacoactive in anumite conditii specifice, cunoasterea costurilor reale din sistemul spitalicesc si reevaluarea si adaptarea DRG in conformitate cu costurile reale din unitatile sanitare", a afirmat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii .

Valoarea costurilor pe caz rezolvat (DRG) urmeaza sa fie realizta de Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar, pe baza costurilor reale din Romania, a mai declarat Vasile Cepoi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea