Social

# cod portocaliu de viscol # avertizare cod portocaliu #cod portocaliu #viscol #ger

Dupa ger vine viscolul! Avertizare de cod portocaliu de viscol

Romanii au indurat cea mai geroasa noapte din aceasta iarna. Temperaturile minime au scazut pana la -31 de grade Celsius la Intorsura Buzaului. In Muntii Tarcu insa, temperatura resimtita a fost de -53 de grade Celsius. Nici Capitala nu a fost ferita de ger, minimele scazand pana la -21 de grade Celsius.

Iarna insa continua, iar Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a creat noi avertizari de cod portocaliu si cod galben de viscol, valabil de marti seara, in mai multe judete ale tarii.

Codul portocaliu de viscol intra in vigoare marti, 10 ianuarie, incepand cu ora 22:00 si dureaza pana miercuri, 11 ianuarie, ora 15:00.

"In noaptea de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) si in prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), in judetele Calarasi, Ialomiţa, Braila, Buzau si Vrancea = temporar viscolul va fi puternic, viteza vantului va atinge 70...80 km/h, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m.

Pe parcursul noptii de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) in judetele Constanta si Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70...80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar si precipitatii mixte ce vor depune polei.", scrie ANM.

Pentru alte 11 judete ANM a emis un cod galben de ninsori ce intra in vigoare marti, 10 ianuarie, incepand cu ora 21:00 si este valabil pana miercuri, 11 ianuarie, ora 21:00.

"In intervalul mentionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estica si va cuprinde treptat jumatatea de est a ţarii. in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpaţilor de Curbura si temporar in Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50…60 km/h, viscolind si spulberand zapada. Unele intensificari ale vantului vor fi si in Oltenia, spulberand trecator zapada.", mai scrie ANM.

In continuare ne vom confrunta cu cod portocaliu de ger, pana miercuri, in 36 de judete ale tarii. In perioada de timp menționata, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si in Maramures, gerul se va intensifica, astfel incat minimele vor fi cuprinse, in general, intre -29 si -15 grade Celsius, iar maximele intre -15 si -10 grade Celsius.

Sursa foto: romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea