Social

#Duminica de Florii 2021 # duminica de florii #florii #traditii #superstitii

Duminica de Florii 2021 – traditii si superstitii de care sa tii cont

Duminica de Florii 2021 – Duminica, 25 aprilie, crestin-ortodocsii sarbatoresc, Floriile. Este cea mai mare sarbatoare dinaintea Pastelui. Aceasta zi in care multi romani isi sarbatoresc onomastica este masrcata de o serie de traditii si superstitii respectate de sute de ani.

 

Ziua de florii este prilej de sarbatoare pentru multe persoane care-si sarbatoresc onomastica, mai exact pentru toti cei care au nume de flori: Florin, Florina, Florentina, Florica si alte derivate ale acestora, precum si cei care au nume de flori: Violeta, Viorica, Brandusa, Liana, Liliana, Narcisa etc.

Duminica de Florii 2021 – In aceasta zi, credinciosii merg la biserica si duc cu ei crengi de salcie pentru sfintire. Aceste crengi se culeg doar in dimineata de Florii, iar dupa ce sunt sfintite se duc acasa si se pun la icoane. Aceasta traditie aminteste de primirea lui Iisus in Ierusalim, cu crengute de maslin. Despre salcie se spune ca daca este pastrata in casa ii va feri de nenorociri pe cei care locuiesc acolo.

In unele zone din tara, fetele mari aseaza sub perna flori si muguri de salcie sfintiti, alaturi de o oglinda, pentru a visa chipul ursitului.

Citeste si: Mesaje de Florii 2021 – trimite-le celor dragi cele mai frumoase urari de ziua lor

De asemenea, despre salcia sfintita se spune ca are rolul de a feri recoltele de foc si de inundatii, de grindina si alte pericole ale naturii. Tocmai de aceea agricultorii ingroapa matisorii in brazda, pentru a avea o recolta buna, in timp ce apicultorii inconjoara cu ele stupii pentru a feri albinele de nenorociri si pentru a avea recolta buna.

Duminica de Florii 2021 – La miezul noptii, se fierbe busuioc in apa, iar dimineata fetele se spala pe cap cu aceasta fiertura, ca sa le creasca parul frumos si stralucitor. Ce ramane se toarna la radacina unui par, in speranta ca baietii se vor uita dupa ele, ca dupa un copac inflorit.

In Ziua de Florii se spune ca gospodinele trebuie sa scoata hainele la aer, in curte si sa le scuture de praf, acest lucru simbolizand scuturarea raului si ghinionului. 

Duminica de Florii 2021 – Se spune ca asa cum va fi vremea in ziua de Florii asa va fi si de Paste. Aceasta superstitie si-a mai pierdut din popularitate, insa pe vremuri, aceasta zi era folosita de oameni pentru a prevesti cum va fi vremea de Paste. 

Duminica de Florii 2021 –  Ce nu trebuie sa faci sub niciun chip

In popor se mai spune ca cine indrazneste sa se spele pe cap in ziua de Florii fara apa descantata si sfintita risca sa albeasca.  

Citeste si: Duminica de Florii 2021 - Rugaciunile pe care toti crestinii trebuie sa o spuna azi

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea