Social

#dragobete #cartea recordurilor #dragobete cartea recordurilor #record dragobete

Dragobetele, in Cartea Recordurilor

Romanii isi vor spune povestea, de Dragobete, in cea mai lunga din lume, in incercarea de a se stabili un record mondial validat de Guinness World Records , potrivit Romania Insider.

Evenimentul va avea loc vineri, pe 24 februarie, pe din Centrul Istoric al Capitalei. Incepand cu ora 12.00, Bucurestiul va deveni spatiul iubirii: se vor prezenta poezii de dragoste, caricaturi de amor, spectacole cu acordeon, tango, vals, dar si reprezentatii de strada si fotografii de cuplu.

, fiul Dochiei, era zeul dragostei, fiind identificat cu zeul iubirii în mitologia romana, Cupidon, dar si cu Eros, corespondentul acestuia in . De asemenea, in traditiile dacilor, Dragobetele marca, simbolic, si inceputul primaverii.

Romanii mai detin, de asemenea, un record in materie de scrisori: Gabriel Antoniu Lavrincic din judetul Salaj a intrat in Cartea Recordurilor drept omul care a primit cele mai multe scrisori - 22.018 plicuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea