Social

#diamante #beton #ferastrau #motoferastrau

Doua femei au dezvoltat ferastraul care taie betonul cu 40.000 de diamante

A fost introdus pe piata din Romania un model revolutionar de motoferastrau care taie pereti de beton. Tehnologia de taiere este o capodopera inginereasca folosindu-se un lant cu segmente diamantate pe fiecare element al lantului. Fiecare lant este prevazut cu nu mai putin de 40.000 de diamante de 500 de microni si este fabricat in uzinele STIHL din Elvetia.

Taierea zidurilor se realizeaza precis si incredibil de usor, sina de ghidaj fiind prevazuta cu un sistem de spalare cu apa la interior. In acest fel lantul si calea de rulare sunt spalate si racite, ceea ce asigura o durata mai mare a sinei si lantului, precum si mai putin praf la locul de munca. Cu o lungime de taiere de 40 cm, super ferastraul GS 461 este destinat sectorului de constructii, putand prelua si din functiile unui debitator clasic. Pe langa betonul simplu sau cel armat, cu GS 461 se mai pot taia tuburi de canalizare, tevi de fonta, zidarie clasica sau piatra naturala. GS 461 a fost gandit pentru a crea deschideri in pereti de pana la 40 de cm, taieri pe colt sau dupa contur.

Unul dintre cele mai interesante lucruri cu privire la GS 461 este ca dezvoltarea acestui proiect inovativ a fost responsabilitatea a doua femei inginer din grupul STIHL - Szabina Demeter, Test Coordinator si Hannah Thölking, Project Manager. “Este doar o coincidenta fericita ca ne aflam, impreuna, doua femei, la carma acestui proiect. Colega mea era deja implicata in faza de pre-dezvoltare, iar eu am fost atrasa in proiect de potentialul inovativ al acestui produs. Cred ca cel mai important lucru este ca am fost sustinute de o mare echipa tehnica, compusa, evident, si din barbati”, explica Hannah Thölking implicarea in proiect alaturi de colega sa.

“Cele mai multe femei folosesc, in mod traditional, foarfecele de gradina de la STIHL. Si cu siguranta nu vei vedea foarte multe femei sa utilizeze un motoferastrau. Sa lucrezi cu un GS 461 nu este usor pentru o femeie, fiind o provocare chiar si pentru profesionisti. insa noua ne-a placut enorm sa lucram la o super unealta dedicata barbatilor”, descrie Szabina Demeter experienta dezvoltarii lui GS 461.

GS 461 are cateva kilograme mai putin decat un produs echivalent care foloseste alta tehnologie si un motor de 5,8 CP cu tehnologie 2-MIX. Inovatia 2-MIX de la STIHL asigura un consum de combustibil cu pana la 20% mai redus, fata de un motor clasic de la STIHL, fara 2-MIX. Mai mult, tehnologia 2-MIX a fost conceputa sa fie “prietenoasa” cu mediul, astfel ca un motor de acest tip poate emite cu pana la 70% mai putine noxe fata de unul standard.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea