Social

Doua bombardiere ruse patruleaza in apropiere de Alaska

Doua bombardiere strategice ruse, insotite de patru avioane pentru alimentare, patrulau astazi in apropierea costelor de nord-vest ale Statelor Unite, au anuntat fortele aeriene ruse, relateaza AFP.

"Doua bombardiere strategice Tupolev TU-95MS (Bear H, potrivit clasificarii NATO) si patru avioane pentru alimentare Iliusin Il-78 au efectuat astazi un zbor de patrulare deasupra apelor neutre ale Arcticii si Oceanului Pacific ", a declarat purtatorul de cuvant Aleksandr Dobricevski.

"In cursul unui zbor in apropiere de Alaska, bombardierele ruse au fost insotite de avioane NATO", a precizat el.

"Echipajele avioanelor TU-95MS se vor antrena pentru efectuarea alimentarii in zbor si realizarea de tiruri tactice cu rachete in Oceanele Pacific si Arctic", a explicat el.

Bombardiere Tupolev TU-22M3 (Backfire C, potrivit clasificarii NATO), se vor antrena prin bombardarea unui poligon din regiunea Saratov, in cursul acestor exercitii care au inceput luni si vor continua pana vineri, a declarat Dobricevski.

Cursele avioanelor ruse "sunt realizate in stricta respectare a regulilor internationale si fara incalcarea frontierelor vreunui stat", a subliniat Dobricevski.

Presedintele Vladimir Putin a decretat in august reluarea imediata a zborurilor bombardierelor strategice "pe baza permanenta".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea