Social

#James Comey #demitere sef FBI #seful FBI #fbi #donald trump

Donald Trump l-a demis pe seful FBI

Donald Trump l-a demis din functie pe James Comey, seful FBI. Actul de demitere a fost semnat de presedintele Americii in timpul noptii. Ex-procuror federal si fost vice-ministru al Justitiei, James Comey, 56 de ani, a fost numit la sefia FBI de Barack Obama, in 2013, pentru un mandat de 10 ani

Democratii sunt de parere ca eliminarea lui Comey are legatura cu investigatia inceputa de FBI referitoare la legaturile dintre campania lui Donald Trump si Rusia.

Anuntul demiterii lui directorului FBI, James Comey, a fost transmis de Sean Spicer, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

"Presedintele a acceptat recomandarea procurorului general si adjunctului procurorului general in sensul demiterii directorului Biroului Federal de Investigatii. James Comey a fost instiintat cu putin timp in urma. Masura demiterii are efect imediat", a transmis Sean Spicer, potrivit libertatea.ro.

Donald Trump i-a transmis marti lui James Comey o scrisoare in care l-a informat ca va fi demis "cu efect imediat". "Desi am apreciat ca m-ati informat, in trei ocazii distincte, ca nu faceam obiectul vreunei anchete, sunt totusi de acord cu analiza Departamentului Justitiei conform careia dumneavoastra nu sunteti capabil sa conduceti de o maniera eficace Biroul", a declarat Trump, citat de AFP. Presedintele a mai adaugat in scrisoare ca "este esential sa gasim o noua conducere pentru FBI care sa restabileasca increderea publica in misiunea sa vitala de aplicare a legii".

Explicatia oficiala pentru demiterea directorului FBI este ca acesta nu a utilizat adecvat serverul de mail privat utilizat de Hillary Clinton in calitatea de secretar de Stat american. De altfel, in urma cu cateva zile, Donald Trump l-a acuzat public pe James Comey ca i-a permis lui Hillary Clinton, "multe lucruri rele" atunci cand a stabilit ca nu trebuia inculpata.

Privind aceasta problema, James Comey si-a motivat, in timpul unei audieri in Senat, decizia de anul trecut de a anunta public, inaintea scrutinului prezidential de pe 8 noiembrie, ca agentia sa a deschis o noua ancheta cu privire la folosirea unui server privat de catre candidata democrata Hillary Clinton, informeaza Reuters.

Sursa foto: salon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea