Social

Diplomaţii "blonzi" nu au succes în Orientul Mijlociu

Dipl
omaţii occidentali blonzi şi cu ochi albaştri nu pot avea, probabil, acelaşi succes în diplomaţia din Orientul Mijlociu ca emisarii japonezi cu "feţele galbene", a declarat ministrul nipon de externe, Taro Aso , într-un discurs citat de presa japoneză. "Japonezii beneficiază de un capital de încredere. Dacă ai ochii albaştri şi părul blond, probabil nu serveşte la nimic", a spus Aso . "Din fericire, noi, japonezii, avem feţe galbene", a adăugat oficialul nipon. Oficiali din cadrul Ministerului de Externe nu au comentat informaţiile vehiculate de presa niponă. Aso, considerat în unele cercuri drept succesorul premierului Shinzo Abe în cazul în care acesta va avea probleme în urma alegerilor din iulie pentru Camera superioară a parlamentului, este renumit pentru gafele sale. El a făcut remarci jignitoare la adresa Coreii de Sud , în 2003. Aso a fost, de asemenea, criticat în 2001 cand, în calitate de ministru al economiei, a declarat că vrea să transforme Japonia într-o ţară în care inclusiv "evreii bogaţi" vor dori să locuiască.
  •   2007-03-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.