Social

#iasi #simulari #bacalaureat #judete #note de trecere #inspectorat scolar

Dezastru la simularile testelor nationale: Doar o treime dintre elevi au obtinut nota de trecere

Doar o treime dintre elevii care au sustinut in acest an simularile la BAC si testele nationale au reusit sa obtina nota de trecere. Statistica este valabila pentru judetele in care s-au organizat testarile in avans.

In judetul Cluj, peste jumatate dintre liceeni nu au promovat testele de simulare pentru Bacalaureat. In Olt, mai putin de 40% dintre elevii de clasa a opta au obtinut nota de trecere, 5, la simularea testarii nationale.

In judetul Iasi, promovabilitatea la testele nationale a fost de 55%. In schimb, peste trei sferturi dintre elevii de liceu au picat la simularea de Bacalaureat.

Liceele si scolile din restul tarii urmeaza sa organizeze simularile in perioada imediat urmatoare, datele urmand sa fie stabilite de fiecare Inspectorat Scolar in parte.

Oficialii Ministerului Educatiei le recomanda elevilor sa ia masuri si sa se apuce de invatat. "Asta depinde de elevi, sa vina la pregatire. Exista in fiecare scoala programe de pregatire suplimentara. Unde se constata ca elevii au deficiente, profesorii in acele ore vor insista pe capitolele unde elevii sunt deficitari", a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea