Social

#spital #despagubire #infectie hiv #infectie spital

Despagubire record pentru infectie cu HIV in spital. Vezi cat trebuie sa primeasca victima!

O pacienta a Spitalului Judetean Bacau va primi despagubiri de un milion de euro din partea statului roman dupa ce a fost infectata cu HIV in aceasta unitate medicala. Incidentul a avut loc in 1990, la un an dupa ce femeia s-a internat in spital pentru a naste.

Tribunalul Bacau a dat ieri, 08 octombrie, o solutie definitiva in acest caz dupa mai bine de doua decenii de la declansarea procesului. In cei 24 de ani, conducerea unitatii medicale din Bacau a negat toate acuzatiile, insa dosarul medical al pacientei arata ca aceasta s-a infectat cu HIV in forma cea mai severa.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat deja doua sentinte favorabile in acest caz. Femeia va primi despagubirea de 4,6 milioane de lei, dar si cheltuieli de judecata in valoare de 112.929 lei din fondul de rezerva al Guvernului, deoarece spitalul bacauan nu dispune de aceste fonduri.

Sursa foto: hispanicallyspeakingnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea