Social

Democratia se naste greu in fosta RSS Gruzina

Dupa alegerile legislative , NATO pare sa se indeparteze si mai mult de Georgia .
 
La scurt timp dupa anuntarea primelor exit poll-uri ale alegerilor legislative din Georgia, presedintele prooccidental Mihail Saakasvili a declarat ca recenta escaladare a conflictului din republica separatista Abhazia va lua sfarsit. Saakasvili a dat de inteles ca incidentele militare din ultima luna au fost provocate de Rusia pentru a influenta scrutinul din Georgia, fara succes insa, o data ce partidul prezidential a obtinut 63% din voturi, un procentaj care l-a uimit inclusiv pe presedinte. Rezultatele sunt contestate de opozitie, care reclama victoria, si sunt privite cu rezerva si de observatorii occidentali .

Hranind permanent temerile populatiei fata de Rusia si remaniind echipa deja ofilita a „Revolutiei trandafirilor“, care l-a adus la putere in 2003, Saakasvili a castigat o majoritate confortabila, care ii va permite formarea unui guvern monocolor.

 

Continuarea in Cotidianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea