Social

#uniunea europeana #defrisari #paduri #Cod Silvic

Defrisari in masa, odata cu implementarea noului Cod Silvic

Daca noile modificari ale Codului Silvic propuse de un grup de parlamentari vor trece de Parlament, Romania va traversa o perioada asemanatoare cu cea din 2001-2005, cand au fost retrocedate o serie de paduri. Atunci s-a ajuns la distrugerea a peste 400.000 de hectare de padure. Initiativa a fost insa contestata de activistii organizatiilor de mediu, care avertizeaza asupra pericolelor in care se afla padurile din Romania.

Noua forma propusa a Codului Silvic incalca o serie de principii de administrare responsabila a padurilor si creeaza cadrul legal pentru distrugerea regiunilor silvice din Romania. Principala ingrijorare a acestui proiect de lege este legata de posibilitatea exploatarii intr-un singur an a masei lemnoase alocate pentru 10 ani.

De asemenea, noul Cod Silvic ofera cadrul legal pentru transferarea suprafetelor forestiere din domeniul public, in cel privat.

In prezent, suprafata acoperita cu paduri din tara noastra se situeaza cu mult sub media Uniunii Europene, cu 29% fata de 42%.

Sursa foto: //www.ecomagazin.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea