Social

De miine, greva generala la CFR

Munc
itorii feroviari vor declansa, miine, incepind cu ora 07.00, greva generala. Protestatarii vor asigura o treime din activitatea de la calea ferata , aceasta fiind negociata cu administratia. In cele 80 de zile de negocieri cu administratia nu s-a reusit sa se incheie Contractul Colectiv de Munca pe 2005/2006. Discutiile ulterioare, purtate la guvern si la Ministerul Transporturilor, nu au rezolvat cererile noastre. Prin urmare, am decis sa oprim lucrul. Treimea de activitate va asigura serviciile esentiale de la calea ferata, ne-a declarat, ieri, Voicu Sala, liderul mecanicilor. Sindicalistul Molea: Sa fie sanatosi

Cea mai numeroasa federatie sindicala de la calea ferata, cea de la Miscare-Comercial, nu participa la greva, deoarece presedintele acesteia, Ion Molea, s-a certat cu ceilalti lideri sindicali . Sa fie sanatosi. Sa o faca cu toata inima. Eu mai negociez, a comentat Molea anuntul referitor la greva. Desi sindicalistii lupta pentru aceleasi revendicari, ambitiile si orgoliile liderilor sindicali sint mai presus. Protestatarii cer o marire de leafa de 10,7%, tichete de masa si conditii mai bune de lucru. Ei au primit de la conducerea SN CFR doar cinci tichete de masa.

Trenurile din serviciile esentiale ale CFR au fost negociate, ieri, intre sindicalisti si administratie. Toate trenurile surprinse in parcurs, la momentul declansarii grevei, isi vor continua drumul.
  •   2005-06-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii