Social

#obiceiuri Revelion #traditii revelion #revelion

De ce nu e bine sa primesti in casa blonde in noaptea de Revelion

Noaptea de Revelion este una plina de semnificatii si traditii. Se spune dupa ce a batut ora 12 este bine ca prima persoana care iti intra in casa sa fie una bruneta.

 In niciun caz nu trebuie sa primesti o blonda sau o roscata pentru ca norocul te va ocoli tot anul.Exista cateva traditii tinute cu sfintenie de cei superstitiosi. Spre exemplu, aceea ca trebuie sa ai neaparat bani in buzunar in noaptea de Revelion fiindca altfel nu vei avea tot anul fonduri suficiente.

Se mai spune ca nu trebuie sa versi nicio lacrima in ziua de Anul Nou, pentru ca in aceasta situatie anul care incepe va fi unul foarte trist.

Ca sa ai noroc, in schimb, trebuie sa ai in casa crengute de vasc. Exista insa si reversul medaliei. Batranii spun ca aduce ghinion mare ca in prima zi din an sa primesti in casa o femeie blonda sau una cu parul roscat. Fa tot posibilul sa iti treaca pragul casei o persoana bruneta, caci ea va fi ca un talisman pentru tine tot anul.

De altfel, se spune ca prima persoana care va suna sau va bate la usa in prima zi din noul an trebuie primita. Daca prima persoana care va intra in casa e femeie, atunci anul va fi unul prost, daca e barbat inseamna ca vei avea un an norocos.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea