Social

#alocatii copii #alocatii stat #alocatii

De la 1 iulie, alocatii mai mari pentru copii. Cat primesc copiii din alte tari de la stat

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca va promulga noua lege a alocatiilor de 1 iunie, dublandu-se astfel ajutorul oferit de stat pentru copii. Intre timp, premierul Victor Ponta a propus alocatii diferentiate, in functie de venitul parintilor.  

Deputații au adoptat, miercuri 28 mai, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2014 cu un amendament al PNL care prevede ca alocația de stat pentru copii să crească de la 42 la 84 de lei. Astfel, copiii din Romania vor primi fabuloasa suma de 18 euro. Pentru comparatie, iata ce se intampla in alte tari europene. De mentionat ca majoritatea aloca si alte beneficii copiilor, pe langa aceasta alocatie: 

În Olanda, alocaţia standard pentru copii creşte o dată cu vârsta copilului. Pana la 5 ani este de 63 euro pe lună, dacă are între 6 şi 11 ani, 77 euro, iar după 11 ani, până la 17 ani statul olandez îi alocă 91 euro lunar. 

În Italia, alocaţia lunară ajunge la 258 euro pe lună, iar în Suedia alocaţiile variază între 120 euro şi 218 euro per copil, în funcţie de numărul de copii din familie.

În Marea Britanie, sunt mai multe tipuri de indemnizaţii acordate copiilor. Există o alocaţie standard (Child Benefit), care reprezintă aproximativ 100 euro pentru primul copil şi câte 65 euro pentru ceilalţi copii. Ungaria alocă 63 de euro lunar copiilor; chiar şi Bulgaria dă mai mulţi bani: 13 euro lunar. Germania plăteşte câte 164 euro pentru primul copil şi măreşte susţinerea până la 170 euro pentru al treilea, relateaza realitateatv.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea