Social

#codul de conduita #recuperatori credite #protejare datornici #datornici #datorii

Datornicii, protejati! Ce nu au voie sa faca recuperatorii

Datornicii pot respira usurati! Recuperatorii de datorii nu mai au voie sa ii sune la orice ora. Daca pana in prezent recuperatorii ii agasau pe romani cu telefoanele sau vizitele la orice ora, potrivit Codului de conduita pe care trebuie sa-l respecte companiile de colectare a creantelor, acestia vor trebui sa respecte un anumit interval orar pentru a face asta.

Atfel, recuperatorii pot efectua apeluri telefonice doar intre orele 8:00 si 21:00(de luni pana vineri), iar sambata doar intre 9:00 si 14:00. Exceptie vor face cazurile in care datornii solicita sa fie snati la alte ore.

"Apelurile telefonice pot fi efectuate in orice moment si in orice loc, atat timp cat nu ii vor aduce neplaceri debitorului, respectiv in zilele de lucru, intre 8:00 si 21:00 si sambata intre 9:00 si 14:00, exceptand situatiile in care debitorul solicita sa fie contactat in alt interval orar", se arata in Codul de conduita AMCC, potrivit realitatea.net.

Potrivit noului cod, recuperatorii trebuie sa fie politicosi si sa nu recurga la amenintari.

Sursa foto: nationaleombudsman.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea