Social

#dan voiculescu #privatizare ica #condamnare Dan Voiculescu

Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani, in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

In acelasi dosar au fost condamnati si celebrul medic nutritionist Gheorghe Mencinicopschi, la sase ani de inchisoare, cu executare, dar si fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa si Catalin Sandu Jean, tot cu aceeasi pedeapsa.

Dan Voiculescu a fost trimis in judecata in anul 2008, alaturi de alte 12 persoane, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare. Procurorii DNA sustin ca acesta s-a folosit de influenta sa si a subevaluat bunurile institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este una definitiva si va putea fi insa atacata, lucru pe care avocatul lui Dan Voiculescu l-a si facut.

"Am atacat decizia cu recurs. Nu comentez solutia instantei, pot sa spun doar ca este nedefinitiva si asteptam motivarea acestei hotarari. In raport de motive vom vedea si criticile pe care le vom aduce acestei hotarari", a declarat Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu.

Sursa foto: rnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea