Social

#condamnare dan sova #inchisoare cu executare #dan sova

Dan Sova, 3 ani de inchisoare cu executare!

Fostul senator Dan Sova a fost condamnat de instanta suprema cu trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in dosarul CET Govora. Totodata, instanta a dispus confiscarea de la fostul parlamentar a 100.000 euro.

Decizia judecatorilor instantei supreme nu este definitiva, putand fi contestata cu drept de apel in termen de 10 zile.

In aceeasi cauza, fostul director CET Govora, Mihai Balan, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru abuz in serviciu, scrie mediafax.ro.

Potrivit anchetatorilor, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna. In schimbul acestui serviciu, Sova ar fi pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva.

Sursa foto: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea