Social

# cutremur napoli #romani in italia #cutremur italia #cutremur

Cutremur in Italia. 2 morti, peste 30 de raniti

Dupa ce anul trecut Italia a fost zguduita de cel mai devastator seism din ultimele decenii, aseara, in Insula Ischia din apropiere de Napoli dezastrul aproape ca s-a repetat. Doua persoane au murit si pana acum au fost confirmati 36 de raniti, insa numarul victimelor poate creste. 

Un cutremur de 3,6 magnitudine s-a produs luni seară (21 august) în apropierea insulei Ischia din Golful Napoli. Seismul a avut loc la 10 kilometri adâncime şi deşi nu a fost foarte puternic, mai multe clădiri istorice s-au prăbuşit. Acestea erau deja şubrezite de mişcările telurice care au afectat Italia anul trecut, relateaza Click.ro. 

Insula Ischia numără peste 60.000 de locuitori. Accesul pe insulă este dificil, iar salvatorii sunt duşi cu un feribot din Napoli, potrivit Digi24. La faţa locului se aflau în zonă mai multe echipaje de pompieri, întrucât avuseseră loc mai multe incendii. Potrivit MAE, printre victime nu se afla deocamdata romani. 

”Referitor la seismul care a avut loc la data de 21 august 2017 în insula italiană Ischia, precizăm faptul că Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există persoane de cetăţenie română afectate. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de seism”, precizează MAE citat de Mediafax.

Foto: corriere.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea