Social

#decese Mexic #cutremur mexic #cutremur 7 grade

Cutremur de 7 grade! Peste 300 de morti! Reactia MAE

Un cutremur de proportii s-a produs, marti seara, in mai multe orase din zona centrala a Mexicului. Bilantul creste de la o ora la alta, conform ministrului de interne din Mexic, numarul mortilor a ajuns la cel putin 224 de oameni, dintre care 20 sunt copii.

Institutul American de Geologie a emis o alerta „portocalie”, avertizand ca numarul victimelor ar putea ajunge la 1.000 de persoane.

Ministrul federal de Interne, Miguel Angel Osorio Chong, a declarat ca autoritatile au informatii despre oameni care sunt inca prinsi sub daramaturi, dupa ce cladirile s-au prabusit.El a explicat ca eforturile de cautare si salvare sunt lente, din cauza fragilitatii zidurilor. „Trebuie sa cautam cu grija, pentru a scoate oameni in viata din resturile de moloz. Iar timpul curge in defavoarea noastra”, a spus ministrul federal de Interne.

Seismul de magnitudine 7,1 a lovit in centrul tarii marti, chiar in timp ce era in desfasurare o simulare de cutremur. Sirenele au sunat, dar multi locuitori au crezut totul face parte din exercitiu si nu au reactionat.

Reactia Ministerului Afacerilor Externe

„Pana in prezent, Ambasada Romaniei la Ciudad de Mexico nu detine informatii conform carora printre victime s-ar afla si cetateni romani. Mentionam ca nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea rezidentilor romani sau a rudelor acestora”, anunta MAE.

Cetatenii romani afectati de seismul produs in Mexic pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 si 00 52 55 5280 1869,  apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatica este in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatita sa intervina, in functie de solicitari.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea