Social

#spitale #medici #venituri medici #spitale de stat #tratare pacienti

Modalitatea prin care veniturile medicilor din spitalele de stat vor creste considerabil

 

Medicii care isi trateaza proprii pacienti, in regim privat, in spitalele de stat vor primi 50% din suma incasata, potrivit unui proiect de lege lansat in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii. Proiectul pilot ar putea intra in vigoare de la 1 iulie, urmand sa se desfasoare pe parcursul a sase luni.

Ministerul Sanatatii a lansat, ieri, in dezbatere publica proiectul de Lege privind implementarea Proiectului pilot de crestere a veniturilor medicilor si echipei medicale, din unitatile sanitare publice cu paturi, relateaza Mediafax.

Potrivit ministrului Eugen Nicolaescu, suplimentarea veniturilor salariale ale medicilor se va putea realiza in doua moduri: prin salarizarea in functie de performanta, in baza unor criterii ce vor fi stabilite in normele de aplicare, si prin posibilitatea de a trata pacientii proprii in spitalul public, dar in regim privat.

"Beneficiarii acestor schimbari sunt in primul rand pacientii, dar si medicii si echipele medicale si spitalele", sustine ministrul Sanatatii.

Sursa foto: enational.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea