Social

#vremea de Revelion #vremea de craciun #starea vremii #meteo #conditii meteo

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion! Prognoza meteo pentru intervalul 19-31 decembrie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit ANM, temperaturile vor di scazute in prima parte a intervalului, urmand sa creasca usor dupa data de 25 decembrie. La finalul anului sunt asteptate precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Afla cum va fi vremea de Craciun si de Revelion, potrivit datelor furnizate de ANM, in functie de zona in care locuiesti.

Banat

In prima saptamana a intervalului vremea se va mentine rece in Banat. Temperaturile vor fi usor mai scazute decat normalul perioadei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 3 grade Celsius iar cele minime intre -6 si -2 grade Celisus. Sunt asteptate precipitatii in special in intervalul 21-24 decembrie, predominant sub forma de ninsori, dar trecator si sub forma de lapovita sau ploaie.

In intervalul 25-29 decembrie temperaturile vor creste usor, maximele urcand pana la 4-9 grade Celsius, iar minimele incadrandu-se intre -2 si 2 grade Celsius. Din data de 30 decembrie insa, valorile temperaturilor vor scadea din nou. Prezentele estimari indica si pentru sfarsitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitatii, ploi si lapovita la inceput, apoi ninsoare.

Crisana

In perioada 19-24 decembrie temperaturile scad sub limitele climatologic specifice pentru a doua jumatate a lunii decembrie. Temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 3 grade Celsius iar cele minime intre -6 si -3 grade Celisus. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 21 – 24 decembrie cand vor fi mai ales ninsori, dar trecator si lapovita sau ploaie, putand favoriza izolat producerea de polei.

In intervalul 25-29 decembrie temperaturile vor creste usor, maximele urcand pana la 4 - 8 grade Celsius, iar minimele incadrandu-se intre -2 si 2 grade Celsius. Dupa data de 29 decembrie, temperaturile vor scadea treptat, la finalul anului fiind asteptate precipitatii sub forma de ploi si lapovita la inceput, apoi ninsoare.

Transilvania

Si in Transilvania vremea va fi rece in prima saptamana a intervalului. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 3 grade Celsius iar cele minime intre -10 si -5 grade Celisus. In intervalul 21-23 decembrie sunt asteptate ninsori cu caracter local si in general slabe.

In intervalul 25-29 decembrie se estimeaza o incalzire usoara si treptata, maximele incadrandu-se intre 2 si 6 grade Celsius. Vremea se va raci insa incepand cu 30 decembrie, cand sunt asteptate ninsori locale, in cantitati nesemnificative.

Maramures

In Maramures vremea va fi rece in prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi incadrate intre -2 si 2 grade Celsius iar cele minime intre -7 si -3 grade Celsius. In perioada 20 – 23 decembrie, sunt asteptate ninsori moderate cantitativ.

in intervalul 25 – 29 decembrie, se estimeaza o crestere treptata a temperaturilor, maximele incadrandu-se intre 3 si 7 grade Celsius iar minime intre -3 si 0 grade Celsius. La finalul anului sunt asteptate precipitatii mixte la inceput, apoi sub forma de ninsoare, potrivit libertatea.ro.

Moldova

in prima saptamana de prognoza, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai scazute raportat la cele climatologic specifice pentru a doua jumatate a lunii decembrie, cu maxime cuprinse intre -1 si 4 grade Celsius si minime cuprinse intre -7 si - 3 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ scazuta pe tot parcursul perioadei de interes, exceptand intervalul 22 – 23 decembrie cand vor fi ninsori slabe cu caracter local, mai ales in nordul regiunii.

Dupa data de 25 decembrie, se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii ce se va resimti in special la valorile din timpul zilei, care vor fi de 2 si 8 grade Celsius. Prezentele estimari indica si pentru sfarsitul de an o probabilitate in crestere pentru precipitatii mixte.

Dobrogea

Vremea va fi relativ rece pe parcursul primei saptamani de prognoza, cand valorile termice, maxime se vor incadra intre 0 si 4 grade Celsius iar cele minime intre -5 si -2 grade Celsius.

Dupa data de 25 decembrie, se estimeaza o crestere treptata a temperaturilor, cu maxime cuprinse intre 4 si 8 grade Celsius si minime cuprinse intre -2 si 2 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitatii va destul de redusa in cursul intervalului de referinta, exceptand datele de 19 si 23 decembrie cand temporar vor fi ninsori si lapovita slabe cantitativ, dar si sfarsitul de an cand prezentele estimari indica posibile ploi.

Muntenia

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi relativ rece, maximele termice fiind cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius iar cele minime vor fi cuprinse intre -6 si -3 grade Celsius. Temperaturile cele mai scazute se vor inregistra in perioada 20 – 21 decembrie, cand minimele vor scadea pana la -9 grade Celsius.

Dupa data de 25 decembrie, se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii, cu temperaturi maxime cuprinse intre de 4 si 8 grade Celsius si minime cuprinse intre -5 si -1 grad Celsius.

Prezentele estimari indica probabilitatea pentru precipitatii slabe, cu caracter trecator, la inceputul intervalului si pe 23 decembrie cand se vor semnala mai ales ninsori, dar si la sfarsitul anului, atunci cand vor fi si ploi.

Oltenia

In prima saptamana de prognoza, vremea va fi relativ rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 5 grade Celsius iar cele minime intre -6 si -3 grade Celsius. Valorile cele mai scazute urmand a se inregistra in perioada 20 – 21 decembrie, cand minimelor va scadea pana la -8 grade Celsius.

Dupa data de 25 decembrie, se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 9 grade Celsius iar cele minime intre -4 si 0 grade Celsius.

Prezentele estimari indica probabilitatea pentru precipitatii slabe, cu caracter trecator, la inceputul intervalului de referinta si pe 23 decembrie cand se vor semnala mai ales ninsori, dar si la sfarsitul anului atunci cand vor fi si ploi.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea