Social

Cum se irosesc banii SUA pentru democratizare

Viol
entele din Darfur reprezinta cel mai grav abuz impotriva drepturilor omului comis in 2006, conform unui raport al Departamentului de Stat american. Spre deosebire de ONU, care s-a ferit sa califice drept genocid violentele comise de guvernul sudanez si militiile Janjaweed impotriva civililor din Darfur, Departamentul de Stat al SUA a declarat ca genocidul din Sudan reprezinta cea mai ingrijoratoare incalcare a drepturilor omului comisa anul trecut. Departamentul de Stat american realizeaza un raport anual in care evalueaza respectarea drepturilor omului in statele lumii. Conform analizei pe 2006, regimul care conduce Coreea de Nord a fost clasat pe locul intii in topul „celor mai sistematici violatori ai drepturilor omului“. In aceeasi sectiune au fost incadrate si guvernele din Burma, Iran, Zimbabwe , Cuba, China, Belarus si Eritreea. Analiza guvernului american mai arata ca, desi SUA au investit milioane de dolari in programe pentru promovarea democratiei si a drepturilor omului in Irak si Afganistan (numai in 2006, SUA au trimis in acest scop 102, 9 milioane de dolari in Afganistan si aproape o suta de milioane in Irak), violentele civile din cele doua state au facut imposibila atingerea stabilitatii dorite de americani. Autoritatile din Irak si Afganistan inca se mai fac vinovate de abuzuri impotriva civililor, apreciaza americanii. Departamentul de Stat a criticat si guvernele Rusiei si Chinei. Rusii au din ce in ce mai putin control asupra alesilor lor, iar autoritatile se fac vinovate de restrictionarea libertatii mass-media, coruptie si exercitarea de presiuni politice asupra sistemului juridic. De asemenea, in China, membrii unor minoritati etnice, religioase si politice sint in permanenta tintele represiunilor si hartuirilor.
  •   2007-03-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.