Social

# amanetare masina #masina

Cum se amaneteaza o masina?

Exista o multime de persoane care se confrunta in fiecare zi cu probleme de ordin financiar, iar aceste persoane in mod evident vor cauta cele mai avantajoase modalitati de a face rost de bani intr-un timp foarte scurt.

 

Anumite persoane vor incerca sa obtina imprumuturi bancare in timp ce alte persoane vor incerca sa opteze pentru diferite imprumuturi de la diferite Institutii Financiare Nebancare, pentru ca aceste imprumuturi se obtin rapid si usor.

Ei bine, trebuie mentionat insa si faptul ca exista o multime de persoane care atunci cand au nevoie de bani, aleg sa se imprumute de la casele de amanet.

Cei care nu au nevoie de sume foarte mari de bani, pot alege sa solicite sume mici de bani, iar in schimbul acestora pot sa gireze cu diferite bunuri personale, precum bijuterii din aur, telefoane, tablete, televizoare, etc.

Exista insa si situatii in care oamenii au nevoie de sume mai mari de bani, asa ca pentru a face rost rapid de banii necesari, aleg sa isi amaneteze masinile personale.

Pentru amanetarea masinilor, va trebui incheiat un contract de amanet, insa inainte de incheierea contractului de amanet, masinile vor trebui evaluate, iar evaluarea se va face in functie de marca si de modelul autoturismului, in functie de anul de fabricatie al autoturismului, in functie de gradul de uzura care poate sa fie determinat pe loc, si nu in ultimul rand, in functie de valoarea de piata a autoturismului.

Cei care isi amaneteaza autoturismele trebuie sa se prezinte la sediul caselor de amanet avand asupra lor cartea de identitate, cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare al acesteia, iar daca masina este detinuta de catre o persoana juridica trebuie sa prezinte o copie dupa certificatul de inregistrare al firmei in Registrul Comertului. Totodata trebuie ca persoanele care isi amaneteaza masinile sa aiba asupra lor si cheile masinii.

Toate aceste documente sunt necesare pentru a se putea incheia contractul de amanet, care este valabil initial pentru o perioada de 30 de zile, insa care se poate prelungi automat pe o perioada de timp nelimitata, cu conditia de a se recalcula comisionul.

Ei bine, trebuie precizat si faptul ca exista clienti ai caselor de amanet care odata ce isi ofera masina drept garantie pentru imprumutul primit, se gandesc serios sa renunte la autoturism si sa ramana cu banii obtinuti.

Alte case de amanet au afisat pe geam anuntul “cumpar auto”, asa ca toti cei care au nevoie de bani, pot si sa isi vanda masina unei case de amanet, nu doar sa o amaneteze.

Persoanele care au nevoie de bani si intentioneaza sa renunte la autoturismul pe care il detin, ar trebui sa analizeze putin suma de bani pe care o primesc pentru a-si amaneta masina, dar si suma de bani pe care o primesc pentru a-si vinde masina, pentru ca se poate ca suma de bani primita in schimbul masinii sa fie diferita.

Asadar, toti cei care au nevoie de bani, pot sa isi amaneteze bunurile, inclusiv autoturismele, iar mai nou, isi pot vinde masinile chiar si caselor de amanet.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea