Social

#ajutor financiar #buget sarbatori #datorii kruk #kruk #buget

Cum iti planifici bugetul pentru Sarbatorile de Iarna. Recomandarile specialistilor KRUK

Sarbatorile de Iarna pun la grea incercare bugetul oricarei persoane. Bradul de Craciun, cadourile, masa festiva si, de ce nu, un mini-concediu sunt cheltuieli inevitabile, care dau peste cap economiile facute de-a lungul anului. Totusi, exista solutii pentru a bugeta foarte bine aceste evenimente.

Cu putina atentie si cu calcule bine facute din timp poti avea parte de un Craciun de vis in care sa nu faci rabat de la nimic. Specialistii KRUK vin in ajutorul tau cu cateva sfaturi financiare utile astfel incat sa iti planici corect bugetul pentru Sarbatorile de Iarna. Iata ce trebuie sa faci ca sa nu ai cheltuieli prea mari:

Stabileste-ti un buget si nu te abate de la el

Incearca sa faci o estimare a cheltuielilor pe care ar trebui sa le faci in aceasta perioada. Ia in calcul tot: cadouri, ornamente de sabatori, mancare, bautura si chiar haine de petrecere. Totul e sa stii din timp de ce ai nevoie. Dupa ce ti-ai facut lista, respect-o. Tentatia de a face cumparaturi de multe ori inutile este mare in preajma Sarbatorilor. Retailerii stiu cum sa ambaleze frumos totul incat sa te faca sa deschizi larg portofelul. Tu, insa, nu trebuie sa pici in plasa lor, ci trebuie sa iti monitorizezi clar cheltuielile pentru a limita riscul de a avea nevoie de ajutor financiar suplimentar.

Limiteaza-ti lista de cadouri

Daca ai copii, ei trebuie sa fie primii pe lista de cadouri. Totusi, nu exagera. Explica-le clar ca Sarbatorile de Iarna sunt doar o ocazie de a primi un dar pe care si l-au dorit. Apoi, gandeste-te ca nu trebuie sa le faci cate un cadou fiecarui membru al familiei, prietenilor, vecinilor si colegilor de serviciu. Important este sa oferi un cadou acelor persoane care conteaza cu adevarat pentru tine.

Fa-ti cumparaturile la reduceri

In preajma sarbatorilor, marile magazine afiseaza reduceri substantiale, care te-ar putea tenta serios. Daca nu ai neaparata nevoie acum de o bicicleta pe care o gasesti acum cu 50% mai ieftin, nu o cumpara. Vor mai fi si alte ocazii in care retailerii aplica discounturi. Concentreaza-te strict pe ceea ce ai nevoie de Sarbatori. Fa-ti o lista de cumparaturi pentru masa de Craciun, de exemplu, si ia-o cu tine la supermarket. Calculeaza si cumpara doar produsele si in cantitatile de care ai nevoie. Opteaza pentru produsele aflate la reducere. Vei gasi preturi mai mici la o serie de alimente si bauturi si nu e cazul sa cumperi altceva doar pentru ca e mai scump si crezi ca e mai bun. Calitatea nu e stabilita mereu de pret. De aceea, nu cumpara in aceasta perioada alt tip de produse decat cele pe care le iei in mod obisnuit.

Ofertele care sa iti salveze bugetul pentru Sarbatori pot veni inca de pe acum, nu doar la sfarsit de an. Una dintre ele este cea oferita de KRUK. Pentru ca anul acesta KRUK aniverseaza 10 ani de activitate in Romania, poti beneficia de o serie de oferte in lunile octombrie si noiembrie. Printre acestea se numara reduceri ale sumelor datorate pentru clientii care semneaza un angajament de plata in aceste luni, sau oferirea de puncte suplimentare in cadrul programului de fidelitate Dorinte Implinite.Persoanele care isi achita ratele la timp pot primi in schimbul acestor puncte aparate electrocasnice. In acest mod, sunt economisiti bani din bugetul personal, fie aceste produse pot fi daruite persoanelor dragi, fara ca gestul sa fie perceput ca un efort de catre cel care isi asuma rolul de Mos Craciun.

Refoloseste decoratiunile din anii anteriori

Decoreaza-ti casa cu intelepciune. Cumpara bradul chiar in ajun, atunci cand comerciantii, de teama sa nu ramana cu marfa nevanduta, scad drastic preturile. Si nu te apuca sa risipesti bani pe fel si fel de decoratiuni care iti iau ochii in magazine. Foloseste-le pe cele din anii anteriori si cumpara doar cateva piese care iti lipsesc. Sau, de ce nu, fa-ti propriile tale decoratiuni. Daca ai copii, aceasta poate fi o munca de echipa excelenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea