Social

Culturile agricole sunt grav afectate de ger

Gerurile din aceasta iarna au afectat in judetul Buzau peste 5.000 de hectare cultivate cu paioase si jumatate din cele cele 9.451 hectare de vie nobila.

Rodica Bobocea, purtator de cuvant al Directiei Generale Buzau pentru Agricultura si Industrie Alimentara , a precizat ca potrivit datelor preliminare, cultura vitei de vie a fost afectata de ger in proportie de 40-50 la suta.

"Producatorii agricoli buzoieni au incheiat contracte de asigurare pentru 273 de hectare din cele 2.865 cultivate cu orz , 126 de hectare din cele 573 cultivate cu rapita , intrega suprafata de 2.500 de hectare cultivata cu orzoiaca. In schimb, cultivatorii de vita de vie au asigurat doar 72 de hectare din suprafata de 9.451 de hectare a judetului Buzau", a declarat Rodica Bobocea.

Potrivit sursei citate, gerurile din iarna anului 2002-2003 au depasit in podgorii temperatura critica, pe fondul umezelii excesive, coardele de rod fiind compromise.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea