Social

#crucea rosie gaza #gaza israel razboi

Crucea Rosie: Raidurile israeliene din Gaza au generat haos in spitale

Haosul domneste in spitalele din Fasia Gaza , care se confrunta cu un "aflux constant de raniti" de la inceputul raidurilor israeliene vizand teritoriul palestinian.

"Este haos in spitale", potrivit , care citeaza informatii transmise de biroul sau din Gaza. "Echipele medicale trebuie sa faca fata unui aflux constant de raniti din 27 decembrie", a avertizat luni Comitetul International al Crucii Rosii ( CICR ), citat de AFP.

"Suntem depasiti complet de numarul de persoane care vin cu rani foarte grave. Nu am mai vazut niciodata asa ceva", a declarat seful echipei de chirurgie a spitalului Shifa, din Gaza, citat de CICR.

In prezent, Comitetul International al Crucii Rosii are circa 73 de angajati in Fasia Gaza, dintre care opt straini, dar "personalul CICR nu a putut, in majoritatea timpului, sa se deplaseze in Fasia Gaza din cauza continuarii atacurilor", potrivit organizatiei.

O echipa a CICR va incerca luni sa mearga la spitalul Shifa, daca va permite situatia securitatii. Organizatia umanitara ia in calcul si sa trimita personal suplimentar, inclusiv o echipa chirurgicala.

Organizatia a reusit sa trimita in Gaza, luni, cinci ambulante, trei camioane cu echipament pentru transfuzii si piese pentru generatoarele electrice ale spitalelor.

CICR, care coopereaza cu societatea palestiniana Semiluna Rosie. intentioneaza sa mai trimita material medical in urmatoarele zile. " ramane alarmanta", a subliniat organizatia.

"Strazile din Gaza sunt in parte goale. Totusi s-au format cozi lungi in fata magazinelor alimentare, in timp de pretul la produsele de baza creste rapid", au afirmat reprezentantii de pe teren ai Crucii Rosii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea