Social

#asigurari #criza #cost

Criza reduce asigurarile de sanatate

Piata asigurarilor private de sanatate sufera si ea din cauza crizei economice. Firmele au inceput sa nu le mai ofere angajatilor de polite de asigurare de sanatate private, in special datorita reducerilor cheltuielilor. Acest lucru duce la scaderea preturilor la firmele care ofera aceste asigurari.

Cei care aleg sa ramana in portofoliul companiilor de asigurari medicale aleg optiunile mai ieftine, respectiv produse cu un numar redus de riscuri. Acestea costa mai putin, insa si ofera mai putine servicii.

Potrivit Evenimentul Zilei, asigurarile au preturi mai mari decat abonamentele private de sanatate, dar acopera clientul pentru o gama mai variata de interventii chirurgicale, in cazul unei imbolnaviri neasteptate sau al unui accident grav de munca.

Daca o asigurare medicala de sanatate costa intre 20 si 100 de euro, pe luna, pentru un un abonament companiile platesc intre 6 si 70 de euro, pentru care angajatii isi pot face doar consultatii medicale de rutina, vaccinari, analize de laborator. In schimb, cu o polita privata sunt acoperite inclusiv interventii de mare risc, cum ar fi interventii chirurgicale sau extirparea unor tumori.

Insa contractele semnate intre firme si reprezentantii companiilor care ofera polite de asigurari private au scazut in acest an cu aproximativ 20%. Potrivit EVZ, numarul politelor private de sanatate incheiate anul acesta a fost in scadere si din cauza concedierilor. Mai mult, angajatorii au devenit foarte atenti la costuri si nu mai sunt interesati sa ofere beneficii suplimentare angajatilor.

Multinationalele au taiat primele

Potrivit reprezentantilor firmelor de asigurari, cei care au reactionat primii la criza, din acest punct de vedere, au fost multinationalele, care au taiat aceste beneficii de pe lista cu bonusuri pentru angajati. Asiguratorii spun ca, acum, segmentul asigurarilor private de sanatate se bazeaza pe clientii vechi, care au decis sa pastreze aceste beneficii pentru angajatii fideli si cu responsabilitati mari.  “Angajatorii cauta sa mentina acoperirile acordate angajatilor cu mare responsabilitate si senioritate din cadrul companiilor lor”, spune Mihai Popescu, reprezentant AIG Life Asigurari.

Majoritatea acestor firme de asigurare cred ca acest an va fi o adevarata provocare pentru ei. “Anul 2009 este unul greu, cu putine contracte noi. Cam 3% dintre clientii pe care ii avem in portofoliu au renuntat la asigurarile private de sanatate”, a precizat pentru EVZ Dorin Preda, director Asilife, divizie de asigurari private de sanatate a Medlife.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea