Social

#economie #hoteluri #criza economica

Criza economica da peste cap hotelurile. Peste 50% dintre camere au fost inchise in ultimii ani!

Peste 50% dintre camerele de hotel din Romania au intrat in conservare in ultimii ani, potrivit declaratiilor lui Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Concret, au fost inchise peste 50.000 de camere, iar 5.000 de cameriste au fost concediate.

"Avand in vedere ca anul trecut gradul mediu de ocupare a fost in jur de 30%, hotelurile lucreaza la mai putin de jumatate din capacitate. Asta face ca foarte multi hotelieri sa conserve o parte din camere, pentru a nu avea cheltuieli suplimentare. Eu cred ca peste 50% din camerele de hotel sunt in conservare, adica mai mult de 50.000 de camere. In hoteluri lucreaza in medie o camerista la zece camere, deci au fost concediate peste 5.000 de cameriste", a spus Murad, cu ocazia deschiderii Targului de Turism al Romaniei.

Statistica arata ca, in acest moment, in Romania sunt inregistrate 1.326 de hoteluri, care ofera 175.149 de locuri de cazare (in jur 100.000 de camere).

Unitatile hoteliere din Romania se afla pe penultima pozitie in Europa dupa gradul de ocupare in timpul verii. Totodata, Romania este tara europeana in care turistii straini au ponderea cea mai mica din numarul total.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea