Social

#ucraina #conflict ucraina #rusia crimeea #razboi rusia #reactii ue ucraina

Crimeea alipita, Rusia pregateste un atac in forta in Ucraina?

Dupa ce a fost ratificat tratatul de alipire a peninsulei Crimeea la teritorul Rusiei, oficialii de la Kiev acuza ca rusii se pregatesc de un atac in forta si pe teritoriul statului ucrainean. Ministrul ucrainean al Apararii, Andrei Parubi, a declarat deschis ca scopul presedintelui rus este acum de a cuceri intreg teoritoriul Ucrainei.

Rusia deja si-a imobilizat armata de-a lungul granitei de est a Ucrainei, iar NATO se pregateste de o repozitionare a fortelor pentru a putea reactiona cat mai rapid in cazul unui atac. "Obiectivul lui Vladimir Putin nu este Crimeea, ci intreaga Ucraina. Trupele ruse sunt mobilizate la frontiere si sunt pregatite sa atace in orice moment", a anuntat duminica ministrul ucrainean al Apararii.

Ministrul ucrainean de Externe, Andrei Descita, sustine si el declaratiile colegului sau din Executivul de la Kiev si avertizeaza ca sansele declansarii unui conflict armat de proportii sunt din ce in ce mai mari. "Riscul unui conflict militar intre Ucraina si Rusia a crescut. Este mai mare", a declarat ministrul ucrainean de Externe.

Foto: inprofunzime.md
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea