Social

Crezi in Mos Craciun ca sa ramai tanar

Psihologii afirma ca increderea micutilor in Mos Craciun , Iepurasul de Paste si Zana Maseluta le dezvolta fantezia si ii face mai generosi. Cum face Mosul de imparte daruri copiilor intr-o singura noapte? Pe unde intra daca usa este inchisa? Chiar daca an de an copiii va asalteaza cu astfel de intrebari, gasiti raspunsuri cat mai originale, suna sfatul psihologilor. Mos Craciun devine un adevarat subiect de con­troversa in familie, in momentul in care parintii incep sa se intrebe daca este bine sau nu sa-i incurajeze pe micuti sa creada in acest personaj atat de indragit. Unii sunt total impotriva sustinerii acestei credinte, pe motiv ca nu doresc sa ii minta pe copii sau sa submineze adevarata semnificatie a Craciunului, reprezentata de nasterea Domnului. Altii doresc sa pastreze inocenta copiilor si sa le stimuleze imaginatia. „Credinta in existenta lui Mos Craciun, a Iepurasului de Pasti si a Zanei Maseluta se dovedeste a fi chiar sanatoasa pentru dezvoltarea micutilor. Din acest motiv, parintii nu ar trebui sa intervina pentru a le explica micutilor care este realitatea. Asa cum copiii au nevoie sa creada in aceste figuri pozitive, ei au nevoie sa isi dea singuri seama de adevar", a explicat psihologul scolar Constanta Damian.
  • Copiii cred in Mos Craciun pana la zece ani Convingerea ca Mos Craciun exista persista pana in momentul in care copiii ajung in clase mai mari. Daca pana atunci ei nu observa nimic ciudat in povestea potrivit careia Mosul se strecoara an de an in casele copiilor cuminti din intreaga lume, pentru a le lasa cadourile dorite, in jurul varstei de zece-doisprezece ani, copiii incep sa fie mai ancorati in realitate si ajung sa caute explicatii logice la povestea fantezista a existentei Mosului. "Nu exista niciun motiv pentru care copiii nu ar trebui sa creada in existenta unor personaje fanteziste, care le implementeaza notiuni precum bunatatea sau dorinta de a darui. Este o cale de pastrare a inocentei si de convingere a copiilor sa fie cuminti tocmai pentru a fi vizitati de Mos", a completat psihologul.
  • Cum sa-i convingeti pe copii ca Mosul exista Credinta in Mos Craciun nu este pur si simplu mostenita, ci este in­dusa micutilor in urma unui efort al familiei. Psihologii au dezvoltat sapte pasi prin care sa ii convingeti pe copilasi de existenta Mosului: 1. Duceti-va copilul sa il vada pe Mos Craciun pentru a-i spune acestuia daca a fost cuminte si ce cadouri doreste. Trebuie sa va asigurati ca nu mai vede si alti Mosi Craciuni. 2. Puneti-l pe copil sa ii scrie Mosului o scrisoare, spunandu-i ca ii veti duce personal scrisoarea la posta. Cititi-o apoi. 3. Cumparati-i copilului cateva dintre cadourile scrise in scrisoarea catre Mos Craciun. 4. Impachetati in hartii diferite cadourile de la Mosul si pe cele de la dumneavoastra. 5. Puneti cadoul care nu este de la Mos sub brad, asigurandu-va ca micutul v-a observat. 6. In Ajunul Craciunului , puneti-i pe copii sa ii lase Mosului prajiturele si lapte. Nu uitati sa mancati din ele. 7. In noaptea de Ajun, strecurati cadourile de la Mos Craciun sub pom , dupa ce copiii s-au culcat. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea