Social

#bugetari #salariu #sindicate

Cresterea cu 15% a salariilor bugetarilor mareste diferentele salariale

Cresterea cu 15% a salariilor bugetarilor va duce la cresterea diferentei dintre cel mai mic si cel mai mare venit de bugetar.

Sindicatele nu sustin cresterea tuturor salariilor bugetarilor cu 15%, deoarece acest lucru amana aplicarea grilelor stabilite de Guvern in negocierile cu FMI.

Guvernul roman a propus ca pana in 2015, raportul dintre cel mai mic si cel mai mare salariu de la stat sa fie de 1 la 15. In acest moment, raportul este de 1 la 30, iar cresterea unitara cu 15% va mentine discrepantele, sustine sindicalistii.

"Aceasta asa-zisa majorare este o decizie politica, luata la nivelul coalitiei si guvernului, nu una a specialistilor", a explicat presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin , citat de EVZ.ro.

"Din pacate, majorarea unitara cu 15% mareste ecartul dintre cel mai mic si cel mai mare salariu de la stat si prelungeste astfel perioada de timp pana cand va fi pusa in aplicare Legeacadru de salarizare unitara a bugetarilor. Cei care au salarii foarte mari vor a vea salarii si mai mari, beneficiind de o crestere substantiala, in timp ce angajatii cu salarii mici vor primi o crestere mult mai mica", a mai spus Costin.

Ministrul muncii, Ioan Botis , sustine ca motivul pentru care s-a renuntat la cresterea diferentiata in functie de salarii este faptul ca "cei de la Justitie au transmis ca ar fi discriminatoriu".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea