Social

#faina #mancare sanatoasa # studiu mancare # ce mancam #faina integrala

Creierul poate fi "programat" sa prefere mancarea sanatoasa. Iata cum!

Vorba potrivit careia gusturile se educa a fost demonstrata stiintific de nimeni altii decat cercetatorii britanici. Ei au aratat ca suntem responsabili de ceea ce mancam prin felul in care ne antrenam creierul.

Astfel, creierul uman poate fi antrenat sa prefere o dieta bazata pe alimente sanatoase, sarace in calorii, in detrimentul mancarurilor de tip fast-food, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii cred ca este posibila crearea unei diete care sa poata anula dependenta de alimente nesanatoase si sa creasca preferinta pentru o hrana sanatoasa. Anterior, specialistii considerau ca efectele unei alimentatii nesanatoase prelungite asupra creierului sunt foarte greu de anulat, scrie Mediafax.

"Nu ne incepem viata cu o pofta de cartofi prajiti si respingand din prima alimente precum pastele din faina integrala. Aceste preferinte se instaleaza in timp, ca raspuns la alimentatia constanta nesanatoasa", a spus autoarea studiului, Susan Roberts, profesor la Universitatea Tufts din Marea Britanie.

Odata create, circuitele cerebrale responsabile de dependenta de alimentatia nesanatoasa pot fi foarte greu sau imposibil de inversat, ceea ce le face pe persoanele cu probleme de greutate sa duca mereu o batalie cu tentatiile alimentare nesanatoase.

Foto: healthstatus.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea