Social

#magazin jucarii #hedwig # jucarii urbane #figurine blank # action figures

Creeaza-ti propriii eroi la primul magazin de jucarii urbane din tara!

Hedwig este primul magazin de jucarii urbane din tara, unde se gasesc atat creatii unicat ale diferitor artisti, figurine blank, pe care sa-ti testezi talentul, dar si eroi de actiune cunoscuti.

Mai mult, un artist sau orice persoana care doreste sa-si realizeze propria jucarie gaseste aici sprijin pentru producerea ei pornind chiar de la un simplu desen. Hedwig e de fapt un proiect care isi propune sa popularizeze jucariile urbane in Romania si sa aduca la un loc oameni pasionati, designeri si iubitori ai Jucariilor Urbane.

Magazinul, care a fost deschis in 2013 pe strada Ion Brezoianu din Capitala, este un proiect de suflet al celor doi proprietari, Elena si Bogdan Lucaci. Elena isi imparte timpul intre avocatura si ultimele tendinte in design si arte audiovizuale, iar Bogdan, atunci cand nu face jocuri pentru mobile, cauta roboti industriali si tehnologii de print 3D.

Initiativa

Elena este cea care ne dezvaluie cate ceva din magia universului jucariilor urbane, o initiativa unica in Romania, o idee care se infiripase de ceva timp in mintea celor doi protagonisti ai povestii pentru copii mari si mici. 

Cand initiavita prinde contur

Ideile au aparut cand ne-am cunoscut. Eu aveam dorinta de a-mi deschide propriul magazin de cand descoperisem lumea jucariilor urbane in Viena. Hedwig exista deja, firma fiind infiintata de Bogdan, dar avea profil de prototipare rapida 3D. Este ceea ce as putea numi a perfect match, asa a luat nastere magazinul Hedwig care in germana veche, inseamna luptator. Ne-a placut ideea unui nume care sa contrasteze cu natura ludica intrinseca a jucariilor.

Echipa

Ne-am impartit atributiile inca de la inceput. Bogdan se ocupa de partea tehnica a firmei, de tot ce tine de productie: de la imprimare 3D, pana la multiplicare si vopsire. Eu ma ocup de partea creativa, de relatia cu artistii, de organizarea evenimentelor si de promovarea acestora. Am intalnit cele mai potrivite persoane pentru a colabora, pe Andreea Decu si pe Mihai Ciocan, amandoi hipnotizati de lumea jucariilor.

Inspiratia

In primul rand, urmarim site-urile marilor producatori din nisa noastra, cum ar fi 3A, Project Squdt, Kidrobot, dar si blogurile artistilor pentru a descoperi procesul de lucru, materiale folosite... Aici lista este infinita, voi enumera totusi cativa artisti a caror prezenta mi-o doresc in Romania pentru o cat de mica colaborare: Ashley Wood, Michael Lau, Clay Ferguson, Eipo Lani.

Proiect pentru cei mici

Avem un proiect pe care dorim sa-l prezentam in mediul de activitate a celor mici, proiect ce presupune organizarea de workshop-uri. Copiii vor fi instruiti pentru a crea dintr-o jucarie blank un personaj original. Inspiratia pentru acesta va veni in urma unei discutii libere despre Pop Art, de-a lungul istoriei, despre Street Art si Action Figures pentru a canaliza imaginatia in directia dorita de catre copil. Vopsea, tesaturi, material de modelare, obiecte gasite, toate vor fi folosite pentru a personaliza in mod unic o figurina blank. Dupa finalizarea personajului (din imaginatie sau existent, dar reinterpretat), copiii le vor atribui trasaturi de personalitate. Obiectivul va fi acela de a-i indruma in corelarea mai multor forme de arta. Speram ca acest proiect sa ofere fiecaruia oportunitatea de a explora posibilitatile nelimitate ale gandirii creative.

Puteti gasi mai multe informatii si pe pagina de Facebook a magazinului Hedwig, aici

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea