Social

#coreea de nord #arme nucleare #racheta #raza lunga #onu

Coreea de Nord a pregatit o noua racheta nucleara

Pregatirile pentru lansarea unei noi rachete cu raza lunga de actiune au fost finalizate in Coreea de Nord. Instalatia, construita pe coasta de nord-vest, s-ar putea sa nu fie folosita in viitorul apropiat pentru un nou test.

Structura a fost descoperita cu ajutorul fotografiilor de satelit. Capabila sa sustina o racheta intercontinentala de 40 m lungine, aceasta a fost finalizata la reactorul Dongchang-ri.

"Cele doua sau trei luni de lucrari pregatitoare s-au incheiat. Totusi, niciun radar nu a fost instalat si nicio racheta nu a fost transportata la locul testului. O lansare nu este iminenta", a declarat o sursa guvernamentala, citata de Adevarul.

Descoperirea vine dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a votat in unanimitate o rezolutie pentru inasprirea sanctiunilor internationale la adresa Coreei de Nord.

Testul nuclear din 25 mai a starnit reactii puternice din partea comunitatii internationale, care cere vehement incetarea testarii rachetelor de raza lunga.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea