Social

#copil salvat din put #copil put #copil Sarata #pompieri

Copilul de 2 ani, salvat de pompieri dupa ce a stat 10 ore in put, in stare grava

Copilul de nici 2 ani, din Sarata, judetul Teleorman care a fost salvat de pompieri dupa ce a stat 10 ore in apa la o adancime de 16 metri, se afla in stare critica.

Copilul de 2 ani, salvat de pompieri dupa o misiune de mai bine de 10 ore, a fost transportat, in timpul noptii de marti spre miercuri, la Spitalul Grigore Alexandrescu, din Bucureşti, cu un elicopter SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Baiatul a fost dus de urgenta cu un elicopter SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, era in stare de hipotermie severa dupa ce a stat mai mult de Copilul in vârsta de un an şi noua luni este in stare generala critica, a ajuns intubat şi ventilat mecanic la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi a avut nevoie de resuscitare dupa un stop cardiac, potrivit purtatorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitala, Raluca Alexandru.

Diagnosticul medicilor este de hipotermie severa, copilul fiind pe suport ventilator şi perfuzii de rehidratare. Acesta este internat pe sectia de terapie intensiva.

“Am inteles ca a facut stop cardio respirator in timpul transportului, pe o hipotermie severa, a facut un fel de sindrom de aspiratie, asta este problema lui, stând cu capul in jos, probabil ca a varsat sau a inghitit apa din fântâna şi deocamdata temperatura corpului s-a stabilizat, este in sectia de terapie intensiva, rehidratare, starea lui este stabila, dar este grava din cauza problemelor pulmonare. Prognosticul este rezervat in continuare. Este ca o pneumonie de aspiratie, deci probleme pulmonare pentru ca a intrat lichid in plamân. Deocamdata, toate interventiile sunt de reanimare, nu se fac interventii de alta natura, deci totul este pe reanimare. El este in continuare intubat, ventilat mecanic", a declarat Raluca Alexandru, purtator de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Mama baiatului se afla si ea la spital, dupa ce, insarcinata in opt luni, i s-a facut rau.

„Interventia a durat peste zece ore. A fost o interventie foarte dificila. Copilul se afla la o distanta de 16 metri adâncime, pe o pompa. Au fost folosite dispozitive speciale. S-a incercat realizarea unei gropi pe lânga fântâna respectiva, astfel incât copilul sa fie scos in siguranta. Copilul este in viata, in ambulanta, aceasta este cea mai mare bucurie a noastra. Cu ajutorul celor doua tije s-a reuşit sa agatam şi pompa din interior, dar şi copilul şi sa-l aducem centimetru cu centimetru la suprafata”, a declarat Gelu Adrian Dragomir, purtatorul de cuvânt al ISU Teleorman la finalul operatiunii de salvare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea