Social

Copii romani, inchiriati pedofililor

Politistii italieni au stabilit ca peste 200 de copii au fost abuzati , filmati si "inchiriati" retelei de pedofili, cu ramificatii in intreaga Italie, din care faceau parte si sase romani. Operatiunea Politiei din Roma, denumita "Fiori nel fango" ("Flori intinate"), a dus la arestarea a 18 persoane, anchetatorii efectuand perchezitii extinse in localitatile Napoli, Licata, Aosta, Pescara, Pordenone si Milano.

La operatiune au participat peste 100 de agenti ai Echipei Mobile din Roma, alaturi de echipaje ale departamentului de prevenire a crimelor. Printre cei arestati se numara un actor, un antrenor de fotbal, un compozitor, oameni de afaceri, comercianti etc. Socant este faptul ca, potrivit politistilor, multi dintre parintii copiilor abuzati stiau despre acest trafic si, adesea, erau complici. Printre cei arestati se afla si doi parinti romani, tatal si mama unui copil pe care il "inchiriau" unuia dintre italieni.
Patru din cei arestati vor trebui sa raspunda sub acuzatia de extorcare, deoarece exercitau un control absolut, impus prin reguli si "taxe", cu obligatia respectarii, prin amenintari si batai.
Patru dintre romanii arestati, fratii romani Sandu, de 39 de ani, Nicolaie, zis "Trasura", de 32 de ani, Gheorghe, de 33 de ani, si Costel, zis "Codin", de 35 de ani, au fost acuzati ca au instaurat un climat de teroare in tabara de nomazi de la Tor Fiscale, pe care o gestionau. Tot ei ii primeau pe pedofilii italieni, care veneau aici pentru a intretine relatii sexuale cu copii. Anchetele au fost deschise la sfarsitul anului 2004, cand la Asesoriatul pentru Politici Sociale din Roma a fost semnalat ca in tabara de nomazi de la Tor Fiscale adulti aveau contacte frecvente cu copii romani .

Unul dintre pedofili era antrenorul unei scoli de fotbal din cartierul EUR din Roma, de 38 de ani, F.C., care era inca din luna iulie 2005 in arest la domiciliu pentru tentativa de abuzare asupra unui copil francez aflat in Italia pentru cantonament fotbalistic. F.C. traia de peste un an cu un copil roman, de 12 ani, pe care-l obliga sa faca toate muncile casei, pe langa satisfacerea instinctelor sexuale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea