Social

#cancer de san #cancer #soia #proteine soia

Controversa. Un aliment intens promovat ar putea favoriza dezvoltarea cancerului

Cercetatorii americani avertizeaza: nivelul crescut al unei proteine din soia ar putea favoriza dezvoltarea mai accelerata a tumorilor canceroase la femeile care sufera de cancer la san in stadiu incipient!

Medicii de la Memorial Sloan Kettering Cancer Centre din New York au constatat faptul ca nivelurile ridicate de genisteina ( hormon natural care se gaseste in soia ) ar putea accelera dezvoltarea tumorilor mamare in cazul femeilor diagnosticate aceasta boala in faza incipienta.

Studiul a fost efectuat exclusiv asupra unor paciente care fusesera deja diagnosticate cu cancer la san si care urmau un tratament. Efectele proteinei din soia asupra femeilor care nu sufera de cancer mamar nu au fost cercetate, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetatorii spun ca nu se stie daca efectele proteinei de soia asupra organismului legat de favorizarea cancerului sunt reversibile.

"Daca aveti cancer la san in stadiu primar, nu consumati soia in cantitati mari. Daca ati avut cancer, puteti consuma cu moderatie", a explicat Jacqueline Bromberg, coautor al studiului. Cele mai expuse se pare ca ar fi femeile din zona Asiei, unde regimul alimentar traditional include cantitati mari de tofu si alte produse de soia.

Sursa foto: perfecte.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea