Social

Consumate zilnic, stafidele reduc riscul de hipertensiune arteriala

Dato
rita fibrelor alimentare pe care le contin, stafidele contribuie in mod benefic la procesul de digestie . Fructele sunt o sursa importanta de antioxidanti si contin vitaminele A si C, precum si minerale (calciu si potasiu). Aproximativ 40 de grame de stafide contin 310 miligrame potasiu, care contribuie la reducerea riscului de hipertensiune arteriala . Stafidele erau considerate pana nu demult cariogene (produc carii - n.r.) din cauza aderentei la suprafata dintilor si continutului glucidic ridicat. Ultimele cercetari au contrazis insa aceasta teorie. Din punct de vedere chimic, stafidele nu contin cantitati insemnate de zaharoza, glucidele fiind prezente indeosebi sub forma de glucoza si fructoza , mai putin nocive in privinta cariogenezei.
  •   2007-01-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Iata cum sa cheltuiesti putin pe incalzire iarna aceasta

Iata cum sa cheltuiesti putin pe incalzire iarna aceasta

Exista multe lucruri de la care poti face rabat ca sa economisesti, insa iarna, cand vine vorba de incalzire[...]

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului