Social

Consumate zilnic, stafidele reduc riscul de hipertensiune arteriala

Dato
rita fibrelor alimentare pe care le contin, stafidele contribuie in mod benefic la procesul de digestie . Fructele sunt o sursa importanta de antioxidanti si contin vitaminele A si C, precum si minerale (calciu si potasiu). Aproximativ 40 de grame de stafide contin 310 miligrame potasiu, care contribuie la reducerea riscului de hipertensiune arteriala . Stafidele erau considerate pana nu demult cariogene (produc carii - n.r.) din cauza aderentei la suprafata dintilor si continutului glucidic ridicat. Ultimele cercetari au contrazis insa aceasta teorie. Din punct de vedere chimic, stafidele nu contin cantitati insemnate de zaharoza, glucidele fiind prezente indeosebi sub forma de glucoza si fructoza , mai putin nocive in privinta cariogenezei.
  •   2007-01-29
  •   1850 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de


Vezi toate articolele

Articole din social

Intrebarea zilei

Cauta-ti perechea