Social

Constantinescu il avertizeaza pe Basescu

Intr-o emisiune a postului BBC, fostul presedinte al Romaniei a declarat ca serviciile secrete au avut un rol extrem de activ in viata politica, in ultimii 15 ani. El a spus ca de dinainte de decembrie '89 Securitatea a pregatit oamenii ce urmau sa conduca tara dupa caderea lui Ceausescu. Constantinescu a declarat ca in perioada 1989-1997 s-a produs o ,adaptare" a serviciilor secrete si s-a creat un sistem oligarhic, ce avea ca nucleu ofiteri ai serviciilor secrete din Romania. In timpul guvernarii sale, 1997-2000, el a spus ca a avut loc o reforma radicala, prin schimbari la nivel de conducere, a serviciilor secrete, reforma care ,a inclus atat schimbarea sistemului, cat si a oamenilor". Constantinescu a precizat ca ea a fost reala tocmai pentru a fost negata de cei care au fost tintele acestei reforme. In legatura cu perioada 2000-2005, Emil Constantinescu , o caracterizeaza drept o ,restauratie". Aceasta a avut loc ,prin revenirea in serviciile secrete in pozitii de conducere a fostilor membri ai Securitatii, ai celor din perioada '90-'97 si reintegrarea in sistemul oligarhic". ,Sistemul oligarhic a devenit generalizat prin reprezentantii sai in serviciile secrete", a mai spus Constantinescu, aratand ca acest fapt explica ,extinderea enorma a coruptiei si mai ales a coruptiei la nivel inalt".
"Serviciile secrete il conduc pe presedinte"
"Serviciile secrete il conduc pe presedinte, si nu presdintele conduce serviciile secrete", e de parere Constantinescu, care a mai declarat ca in perioada 2005, nu s-a intamplat ,nimic". ,Din acest punct de vedere, putem spune ca presedintele Basescu ori s-a dovedit neputincios in fata serviciilor, caci(.) n-a schimbat pe nimeni, ori se acomodeaza foarte bine cu reprezentantii vechiului sistem", a declarat fostul sef de stat.

Emil Constantinescu a suferit o interventie chirurgicala
Fostul presedinte Emil Constantinescu a fost internat, in cursul diminetii de joi, la Institutul Clinic Fundeni , unde i se face o interventie hirurgicala ca urmare a unei afectiuni la colon. Fostul sef al statului este operat in Clinica de Chirurgie Generala si Transplant, condusa de prof. dr. Irinel Popescu . Prof. dr. Dan Tulbure, seful Sectiei de Terapie Intensiva, a precizat ca lui Emil Constantinescu i se va extirpa o parte din colon, pentru a indeparta un diverticul. Emil Constantinescu a fost diagnosticat, in urma cu 12 ani, cu diverticuloza colonica, pe fondul careia, ulterior, s-au produs numeroase pusee inflamatorii. Pentru moment, medicii nu cred ca ar fi vorba despre o afectiune maligna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea