Social

#preferinte femei #baieti rai #modestie #aroganta #egocentrism #femei

Concluzie uimitoare a unui studiu: ce prefera femeile in locul baietilor rai

S-a crezut multa vreme ca femeile sunt mai atrase de barbatii duri si aroganti. Gresit! Studii recente arata ca, de fapt, barbatii modesti sunt cei pe care femeile ii considera mai interesanti, pentru ca isi imagineaza despre ei ca sunt parteneri mai buni, scrie dailymail.co.uk.

Aroganta si egocentrismul unui barbat ii scad acestuia sansele de a fi apreciat de femei, sustin specialistii in psihologie de la Hope College, din Statele Unite.

Iar modestia este o calitate importanta in viziunea ambelor sexe, care se considera mai atrase de persoanele cumpatate. Psihologii spun ca explicatia acestui fapt este cat se poate de logica. Atunci cand o persoana este modesta, lipsita de ingamfare, de egoism, poate depasi dorinta de superioritate intr-un cuplu, punand relatia pe primul plan.

Cercetatorii au mai concluzionat ca femeile, spre exemplu, au tendinta de a-i ierta mai usor pe barbatii care detin aceste calitati. Si asta intrucat au parte de mai multa armonie in cuplu decat alaturi de un barbat dur. Autorii studiului sunt de parere ca persoanele modeste inteleg rapid punctul de vedere al partenerului si isi manifesta remuscarile, in vreme ce partenerii aroganti se comporta defensiv si nu-si recunosc greselile.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea