Social

#ridzi #mts #contract

Comisia juridica a Parlamentului da aviz favorabil inceperii urmaririi penale in cazul Ridzi

Comisia juridica a Parlamentului recomanda inceperea urmaririi penale in cazul Ridzi. Votul acestora se baseaza pe raportul procurorilor DNA in cazul fostului ministru al Tineretului, care spune ca Ridzi se face vinovata de fals in acte , atribuirea de contracte fara licitatie si stergerea mailurilor din calculatoare.

Membrii Comisiei juridice au adoptat cu 18 voturi pentru si o abtinere raportul favorabil pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, in urma analizarii cererii procurorului general. Potrivit Realitatea TV, singurul parlamentar care s-a abtinut in acest caz a fost PSD-istul Eugen Nicolicea.

Saptamana trecuta, Procurorul general al Romaniei a cerut inceperea urmaririi penale in cazul Monicai Iacob Ridzi, pe baza dosarului intocmit de Directia Nationala Anticoruptie . In referatul procurorilor DNA, conform Gazetei Sporturilor, se precizeaza ca ambele contracte au fost atribuite premeditat, concurenta fiind doar de fatada. Intre functionarii MTS si reprezentantii firmelor “castigatoare” au avut loc intalniri cu mult inainte de a se anunta organizarea unui eveniment cu ocazia zilei de 2 mai.

Potrivit Realitatea TV, in dosar eu existat probe obtinute inclusiv prin plasarea de microfoane la unii dintre angajatii MTS. Mai mult, procurorii au dovezi in legatura cu faptul ca Ridzi si angajatii ministerului au cooperat pentru falsificarea inscrisurilor oficiale: nota de oportunitate, nota de fundamentare, trei caiete de sarcini si raportul procedurii interne.

Chiar si una dintre declaratiile persoanelor audiate din minister o incrimineaza pe Monica Ridzi. Specialistul IT din MTS, Paul Mesina, a recunoscut la DNA ca i s-a cerut sa stearga definitiv din calculatoare mailurile compromitatoare, referitoare la informatiile legate de falsificarea documentelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea