Social

#fonduri europene #romania #teritoriu #impartire administrativa

Comisia Europeana: Fondurile UE nu au legatura cu impartirea administrativa

Premierul Emil Boc a explicat importanta reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei in absorbtia fondurilor europene. Oficialii CE spun insa ca intre cele doua nu exista o legatura.

"Reorganizarea administrativ-teritoriala este un lucru necesar daca vrem sa fim corecti cu Romania si cu romanii. Nu facem asta, nu avem bani europeni dupa 2013", a declarat premierul miercuri, citat de Gandul.info.

Comisia Europeana nu confirma insa premiza prim-ministrului. Directia Generala Politica Regionala (DG Regio ) a Comisiei Europene a explicat ca "implementarea programelor operationale va fi responsabilitatea statelor membre, la un nivel teritorial adecvat, in concordanta cu specificul sistemului institutional al fiecarui stat membru".

Mai mult, Romania risca sa piarda fonduri europene daca modifica harta administrativa prea repede.

"Programul operational pentru perioada actuala de programare (2007 - 2013, cu termen limita de implementare in decembrie 2015) respecta legislatia UE si trebuie implementat in concordanta cu structurile administrative si de management actuale, asa cum s-a precizat initial in program", se mai arata in raspunul oficial primit de Gandul.info de la institutia europeana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea