Social

Combustibilii regenerabili - experienţa braziliană

În
încercarea de a reduce dependenţa de importurile de energie din Rusia, Uniunea Europeană şi-a îndreptat atenţia spre aşa numitele energii curate, cum ar fi energia solară şi cea eoliană, sau folosirea combustibililor regenerabili. Una dintre ţările cu o bogată experienţă în domeniu este Brazilia , care foloseşte de mai bine de 30 de ani etanolul drept combustibil pentru autovehicule. Scopul iniţial a fost tot reducerea dependenţei energetice. Între timp însă, s-au adăugat şi alte motive. "Viaţa şi munca mea sunt complet date peste cap din cauza secetei." "Animalele nu mai au apă de băut, păşunile se usucă." "Nu pricep de ce natura ne face una ca asta". Sunt mărturii ale unor locuitori din diferite state ale Braziliei, mărturii adunate de organizaţia internaţională de apărare a mediului Greenpeace , filiala din Brazilia. Scopul este de a trage un semnal de alarmă privind efectele încălzirii globale asupra climei Braziliei şi implicit asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor. (continuarea in BBC Romanian )
  •   2007-04-11
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.