Social

#demitere ISU #isu #raed arafat #tragedie Colectiv

#COLECTIV Raed Arafat: “Am fost dezinformat”

Conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a fost suspendata miercuri, 25 noiembrie, dupa ce s-a constatat ca ISU stia de existenta clubului Colectiv, dar nu a luat nicio masura pentru asigurarea securitatii in local. in seara tragediei, si Raed Arafat sustinea acelasi lucru! Astazi anunta ca a fost dezinformat!

 

“Azi se va numi o conducere interimara. Toate documentele vor merge la DNA. Nimeni nu-i oprea pe cei de la ISU sa trimita acolo doi oameni sa vada despre ce este vorba. (…) in seara tragediei, am zis ca din informatiile pe care le am de la ISU, acest club nu exista in baza lor de date ca autorizatie sau ca solicitare de autorizatie. Acest lucru asa este. Acum, documentele arata ca oamenii de la conducerea ISU Bucuresti stiau de Club Colectiv. Trebuie sa vedem de ce nu s-au facut verificari. (…) Nu stiu daca am fost mintit, dar am fost dezinformat. Clar, fara nicio discutie“, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

IGSU si ISU au sustinut mereu ca “noi nu stiam despre clubul Colectiv, nu exista in baza noastra de date”. Dar pe 23 septembrie, cu cinci saptamani inainte de incendiul devastator, pompierii au fost chemati la un eveniment mare la Colectiv. Li s-a spus ca vor fi 2.000 de oameni pe seara, timp de doua zile consecutive.

“Pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax catre numarul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU.

”Organizam un festival in datele de 25 si 26 septembrie a.c. in clubul Colectiv si la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4, Bucuresti”, i-au anuntat cei de la Emagic pe pompieri.

Firma precizeaza si numarul estimat de participanti. O groaza de oameni.

”La festivalul PLUM estimam in fiecare dintre cele doua zile un numar de 2.000 de persoane pe seara”, scrie in faxul de la firma Emagic catre IGSU, 23 septembrie 2015.

Emagic este una dintre cele mai mari firme de evenimente muzicale, daca nu cea mai mare din Romania.

Pe lista sa scurta sunt Depeche Mode, Shakira sau B’estfest Summer Camp.

In acea noapte de miercuri, 23 septembrie, transmisia lor catre IGSU s-a facut pe sistem Orange de mail-fax si a ajuns in 210 secunde la destinatie.

Pe spatele faxului exista confirmarea automata de primire de la numarul de fax al Inspectoratului General de Situatii de Urgenta.

Ce s-a intimplat mai departe? Pe 25 si 26 septembrie festivalul de muzica electronica PLUM a avut loc la clubul Colectiv si, alaturi, la etajul 1 al fabricii Pionierul, dar n-a venit nimeni de la pompieri”, scrie tolo.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea