Social

#Andrei Trifu #declaratii Colectiv #supravietuitori colectiv # marturii colectiv #victime colectiv #colectiv

COLECTIV Primele marturii de pe patul de spital! Cine sunt vinovatii?

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, doi dintre ranitii de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala au facut primele declaratii despre cum au reusit sa se salveze, dar si pe cine considera vinovat pentru tragedie. Pentru sistemul medical, au avut doar cuvinte de lauda!

Am imaginile tinerilor exact inainte de dezastru, cand erau toti fericiti, apoi am imaginea dezastrului in sine, dar deja face parte din viata mea, nu pot sa sterg cu buretele

Andrei Trifu

Andrei Trifu, in varsta de 44 de ani, din Mangalia, se afla in 30 octombriein clubul Colectiv impreuna cu mai multi prieteni pentru a sustine trupa Goodbye to Gravity. El a povestit cum a izbucnit incendiul.

„Am fost cu prietenii mei din alte trupe, ca sa sustinem alti prieteni care atunci erau pe scena si isi lansau al doilea album. Cand a izbucnit incediul a fost o stare de hipnoza generala, nimeni nu se astepta la acest fenomen. Solistul a cerut un extinctor, dar se pare ca nu a fost nimic de ajutor. Dupa cateva secunde a inceput focul puternic care a trimis lumea catre iesire, intr-o busculada de care nu as vrea sa aiba parte nimeni. Eram exact la mijlocul scenei, la patru metri de scena, in fata camerelor principale de filmat”, apovestit Andrei Trifu, in varsta de 44 de ani.

”In momentul acela, am reusit sa imi fac loc spre iesire, am vazut ca focul ia amploare si, din pregatirea mea de 25 de ani de armata, mi-am dat seama ca ceva este in neregula. inainte am strigat la toata lumea sa se lase cat mai jos posibil. Am incercat sa induc oamenilor o unda de reacite, sa reactioneze cumva pozitiv si sa se salveze cat mai multi. Spre iesire s-a creat o busculada, cei mai nepregatiti au incercat sa traga de cei din fata ca sa iasa. Eu, pana inspre iesire am reusit sa imi tin respiratia cam un minut si jumatate, cu ochii inchisi, m-am tarat pe coate, asa cum am invatat in armata. Lucrul acesta mi-a salvat caile respiratorii. in momentul acesta cineva tragea de piciorul meu stang. Doua persoane au reusit sa ridice persoana de pe piciorul meu si pe mine si sa ne duca departe de acel loc”, a mai spus Andrei Trifu.

Intrebat cine crede ca este vinovvat de producerea tragediei, acesta a raspuns: ”in primul rand, cei din conducerea clubului. Conducerea clubului trebuia sa puna minimum de masuri de siguranta in caz de incendiu. Aceste masuri trebuie sa existe in orice loc. Trebuie sa existe un stingator, un hidrant, lucruri pe care sa le manevram cand se intampla astfel de fenomene. Eu cred ca adevaratii vinovati vor fi pana la urma pedepsiti. Eu am venit aici sa sustin acesti oameni minunati care ne-au ajutat sa trecem peste dureile fizice si psihologice. Avem aici echipe care se ocupa de noi pe parcursul zilei si chiar in timpul noptii care au renuntat la familie ca sa se ocupe de noi”.

 ”A fost mobilizarea unei forte umane in sprijinul nostru si in sprijinul victimelor si familiilor victimelor. Cred ca iertarea va veni usor, usor, dar nu trebuie sa uitam, pentru ca daca uitam, astfel de lucruri se vor intampla din nou”, a mai spus Andrei Trifu, care a tinut sa mentioneze ca va merge imn continuare la concerte in cluburi.

”Pe mine nu ma va opri un dezastru sau o nenorocire sa fac ce imi place, sa merg cu drag sa imi ascult preietenii si sa sustin muzica rock romaneasca”, a spus pacientul.

”Am imaginile tinerilor exact inainte de dezastru, cand erau toti fericiti, apoi am imaginea dezastrului in sine, dar deja face parte din viata mea, nu pot sa sterg cu buretele”, a mai spus acesta. 

Un alt pacient a spus ca, impreuna cu ceilalti raniti, incearca sa mentina o strae de spirit buna si ca au fost ingrijiti exemplar de personalul de la Spitalul Bagdasar Arseni.

”Oamenii au vazut destula tristete, destula moarte la televizor, destule victme. Ne intrebati daca vom uita vreodata. Nu trebuie sa uitam asa ceva. Asa ceva nu trebuie sa se intample intr-un stat civilizat. Cea mai mare avutie a lumii nu este petrolul sau banii, ci oamenii. Noi nu-i vom uita niciodata pe acei oameni deosebiti si vom dedica in fiecare an cate un concert comemorativ”, a spus pacientul.

”Starea de spirit noi incercam sa o tinem cat mai buna. Acceptam lesne sa radem, sa ne bucuram de viata, pentru ca am vazut ca moartea este foarte urata. Incercam sa ne bucuram de fiecare moment. Multumim voluntarilor, echipei de doctori, de asistente, femeilor care fac curatenie de 4-5 ori pe zi. Ne simtim iubiti de acesti oameni”, a mai declarat acesta, precizand si ca aceasta experienta l-a facut sa isi schimbe viziunea despre viata.

”Mi-am schimbat optica. Este mult mai placut sa te bucuri decat sa urasti. Este mult mai placut sa faci un dar decat sa iei ceva de la cineva. Suntem tratati extraordinar. Cine spune ca sistemul medical romanesc nu este bine pus la punct, nu cunoaste nimic. in acest spital am fost tratati din prima clipa ca membri ai familiei. Sunt doctori care au stat trei zile de garda ca sa aiba grija de noi”, a mai spus pacientul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea