Social

#incendii de vegetatie #cod violet de inundatii #vreme Europa #prognoza meteo #vremea

Cod violet de inundatii in Europa!

Vreme extrema in Europa, de la cod violet de inundatii la incendii de vegetatie!

Meteorologii germani au emis cod violet de inundatii, mai sever decat cel rosu, pentru cateva districte de la poalele muntilor Harz se afla sub cod in zona muntilor Harz, din centrul Germaniei, ploile au transformat mici parauri in torente involburate, strazile au fost acoperite de ape, zeci de beciuri au fost inundate. in 24 de ore, au cazut chiar si 115 litri de precipitatii pe metrul patrat, adica de doua ori media lunii iulie, anunta digi24.ro.

Pompierii s-au declarat neputinciosi: „Nu putem face nimic. Apa vine mai repede decat putem pompa noi afara”.

In schimb, in sudul Europei, incendiile fac probleme.

Portugalia si Franta se lupta cu incendiile de vegetatie. Peste noapte, 10.000 de persoane au fost evacuate din sudul Hexagonului.

In ultimele 3 zile, zeci de hectare de vegetatie s-au facut scrum din vestul Portugaliei.. in lupta cu flacarile au fost trimisi 5.000 de pompieri, o mie de autospeciale si peste 20 de avioane. 12 localitati sunt acum in calea focului si au fost evacuate.

Incendiile fac prapad si in Franta. 4.000 de hectare de vegetatie au fost mistuite de foc in Corsica si in sud-est. 2.000 de pompieri au fost mobilizati pentru a lupta cu focul care inainteaza rapid spre zonele locuite. Situati ramane alarmanta mai ales pe Coasta de Azur unde zeci de proprietati sunt amenintate de flacari. Altele au fost deja evacuate.

Sursa foto: pixabay.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea