Social

#cod portocaliu de ninsori #prognoza meteo #vremea

Cod rosu de viscol! Ger de ingheata cascadele

Directorul ANM a anuntat astazi ca exista posibilitatea sa se emita cod rosu de ninsori si viscol, dupa ce meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori pentru Bucuresti si alte 11 judete din sud-estul tarii, valabil vineri intre orele 02.00 - 18.00, si cod galben pentru alte 15 judete, care intra in vigoare joi, la ora 22.00, fiind valabil pana vineri, ora 20.00.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a convocat, joi, comandament de iarna la sediul institutiei, fiind prima astfel de sedinta condusa de Carmen Dan, in calitate de ministru.

Specialistii afirma ca vantul va face ca temperaturile resimtite de corpul uman sa fie si mai scazute.

“Temperaturile prognozate vor fi de pana la minus 23 de grade Celsius, iar viteza vantului va depasi 80 de kilometri pe ora. In aceste condiții, windchill-ul (temperatura resimțita de organism) se va situa in jurul valorilor de minus 59 grade Celsius, valori care se situeaza la limita dintre zona periculoasa si cea foarte periculoasa, echivalentul codului rosu. Chiar cu echipament special, timpul fizic permis unei echipe de salvare sa intervina este foarte limitat. Recomandam turistilor sa evite in aceasta perioada deplasarile in zona montana inalta. Este interzisa staționarea in vant pentru perioade ce depasesc 5 minute. De asemenea, recomandam sa nu foloseasca trasee turistice cu expunere mare in vant si mai ales sa nu efectueze deplasari dupa lasarea serii, cand temperaturile scad si viteza vantului creste simțitor”, a declarat Raul Papalicef, a avertizat, joi, Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamț, intr-un comunicat de presa remis Agerpres.

In ciuda neplacerilor, peisajele de iarna sunt cu adevarat impresionate. Iata mai jos exemplul Cascadei Valul Miresei, Rachitele.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea